اینترنت اشیا که از آن به عنوان "انقلاب صنعتی جدید" یاد میشود، به دلیل تغییری که در شیوه زندگی، کار، سرگرمی و مسافرت مردم و ... ایجاد کردهاست، تعاملات بین دولتها و دنیای پیرامونشان را با دنیای مجازی و تکنولوژی نیز دگرگون ساخته. ورود دستگاه اتومبیل با مجموعهای از نرم افزارهای کاربردی جهت ایجاد تعامل بین کاربر، خانهها و ساختمانهای هوشمند، امکان پخش موسیقی تنها با ادای چند کلمه و هزاران کاربرد دیگر در مدیریت هوشمند شهر، حمل و نقل، کشاورزی، صنایع دفاعی، صنعت بیمه، صنایع مربوط به نفت، گاز و معدن،مدیریت انرژی، پایش و امنیت اماکن عمومی و خصوصی، خرده فروشی، لجستیک، بانکها، بهداشت و درمان، هتلداری، مهر تاییدی بر اهمیت اینترنت اشیا میباشد.
امروزه امکان استفاده از اینترنت در همه جا، توسط فناوریهای نوین مانند اتصالات، ارتباطات بیسیم و سنسورهای آن امکانپذیر بوده و اینترنت ازمدل"WWW" یا همان صفحات ثابت، عبورکرده است.
همچنین"Web2" نیز که معروف به شبکهی شبکههای اجتماعی است در حال سیر به سوی"Web3"یا همان دنیای پردازش های همه مکانی میباشد.
اینترنت اشیا، برای نخستین بار در سال ۱۹۹۹ توسط کوین اشتون مورد استفاده قرار گرفت و جهانی را توصیف کرد که در آن هر چیزی، از جمله اشیا بی جان، برای خود هویت دیجیتال داشته باشند و به کامپیوترها اجازه دهند تا آن ها را سازماندهی و مدیریت کنند.
در سال های بعد، تعاریف دیگری از اینترنت اشیا توسط افراد و شرکت های مختلف ارائه گردید. بعنوان مثال، موسسه گارتنر اینترنت اشیا را این گونه توصیف می کند که شبکه ای از اشیاء فیزیکی است که شامل فناوری های مجتمع شده بوده تا با شرایط داخلی و محیط های خارجی، ارتباط، حس و یا تعامل برقرار می نماید؛ یا تعریف شرکت IDC که از اینترنت اشیا بعنوان شبکه ای از شبکه های قابل شناسایی منحصر بفرد اشیا یاد میکند که بدون تعامل با انسان و با استفاده از IP، ارتباط برقرار می کند که این ارتباط بصورت جهانی و یا محلی است. بنابراین اینترنت اشیا مفهومی جدید در دنیای فناوری و ارتباطات است که به طور خلاصه می توان گفت، اینترنت اشیا، فناوری مدرنی است که در آن برای هر موجودی (انسان، حیوان و یا اشیا) قابلیت ارسال داده از طریق شبکههای ارتباطی، اعم از اینترنت یا اینترانت، فراهم میگردد. در این فناوری، اشیا پیرامون ما قادرند از محیط اطراف خود داده های مفیدی را از طریق حسگرهای مختلف جمعآوری کرده و آنها را برای پردازش و اتخاذ تصمیمات لازم به یک سیستم مرکزی منتقل کنند. در واقع ایده کلی فناوری اینترنت اشیا، دریافت، ذخیرهسازی و ارسال اطلاعات از محیط به منظور تحلیل آنها و در نهایت ارایه خدمات بهتر و هوشمندتر به کاربر نهایی است. به عبارتی اینترنت اشیا را میتوان به عنوان تکامل بعدی اینترنت دانست که جهش بزرگی در توانایی جمعآوری، تحلیل و توزیع داده دارد.