اینترنت اشیا امروزه در بسیاری از کشورهای جهان مورد توجه جدی قرار گرفته است مانند: چین، آمریکا، کره جنوبی، انگلیس، هند و... در این راستا چشم اندازهایی نیز برای آن تدوین یافته است. همچنین بسیاری از پروژه های منطقه اروپا حاکی از شوق آنها از ورود به حوزه اینترنت اشیا و تکنولوژی ها و دانش های مرتبط با آن می باشد و امروزه این منطقه بر این حوزه متمرکز بوده و راهکارهایی مانند SRIA نتیجه این مذاکرات می باشد. همچنین تشکلها، کنسرسیومها و پروژههایی مانند METIS نیز تصدیق کننده همین مدعا می باشند. از سوی دیگر کشورهای مانند چین و هند و کره جنوبی چشم اندازهای سنگینی را برای این حوزه تبیین کردهاند و حتی گاهاً از اینترنت اشیا نیز به عنوان محرک اقتصادی خود نیز نام برده اند. همافزایی به عنوان یکی از مبادی رشد سریع تمامی صنایع و فنآوریها همواره مورد توجه بوده است، با این وجود مبادی ظهور همافزایی در بهره از اینترنت اشیا را می توان در همگراییهایی مانند: مصرفکنندگان، کسب وکارها و مصرفکنندگان صنعتی اینترنت دانست. منظور از هم افزایی نیز تجمیع و انجام اعمال مشترک در گروهی از افرد دارای هدفی مشترک می باشد، لذا در فضای بین الملل و در کشورها، اینترنت اشیا بسیار مورد توجه قرار گرفته است. اما به منظور درک صحیحی از مقادیر رشد واقعی در این حوزه بررسی آمارها لازم می نماید.
به گزارش ABI Research بازده حاصل از یکپارچه سازی، ذخیره و بازیابی، آنالیز و ارائه اینترنت اشیا عدد ۵.۷ میلیارد دلار را تا پایان سال ۲۰۱۵ به ارمغان میآورد. همچنین، این شرکت گزارش می دهد حدود ۳۰ میلیارد وسیله بدون سیم متصل به اینترنت اشیاء می باشند (اینترنت همه چیز).
همچنین گارتنر بیان میکند تا سال ۲۰۱۸ بیش از ۱۸ میلیارد وسیله به اینترنت متصل خواهند شدکه ۹ میلیارد از این اتصالات به شبکه، ناشی از اتصال اشیا می باشد. خانه های هوشمند نیز در این حوزه بسیار جذاب است بطوریکه تا سال ۲۰۱۷ سهم خانههای هوشمند از این میان، برابر با ۷۲ میلیارد دلار میباشد. در برآورد دیگری، شرکت گارتنر اعلام کردهاست که تا ۲۰۲۰ حدود ۲۶ میلیارد وسیله مبتنی بر اینترنت اشیاء وجود خواهد داشت.
IDC پیش بینی می کند که تا سال ۲۰۲۰ حدود ۲۱۲ میلیارد شی در سراسر جهان بر پایه اینترنت اشیا کار خواهندکرد. همچنین سهم، تولیدکنندگان محصولات و خدمات اینترنت اشیاء نیز تا ۳۰۰ میلیارد دلار خواهد رسید و عمدتاً این مبلغ مختص حوزه خدمات می باشد. لذا، پیش بینی میگردد مبلغ ۱.۹ تریلیون دلار اینترنت اشیا ارزش افزوده برای اقتصاد جهانی حاصل گردد (از طریق فروش محصولات و خدمات در کشور های دیگر).
رشد ترافیک ناشی از وسایل سیار و ارتباطات بیسیم نیز قابل توجه بوده و نشان از مهیا بودن زیرساختهای اولیه در حمایت از اینترنت اشیا میباشد. به عنوان نمونه پیش بینی دانشگاه دتلویت بیانگر این واقعیت است که تا سال ۲۰۱۷ انتظار می رود از ارتباطات؛ ۱) ماشین با ماشین، ۲) غیراز تلفن های هوشمند، ۳) لپ تاپ ها، ۴) تبلت ها، ۵) تلفن های هوشمند و ۶) وسایل سیار دیگر، ۱۱.۲ اگزابایت داده انتقال یابد. در این مسیر پیش بینی می گردد لب تاب ها، ۳۱ درصد رشد داشته باشند وهمچنین پیش بینی میگردد تلفن های هوشمند ۸۱ درصد و وسایل سیار دیگر ۱۱۳ درصد رشد داشته باشند.
در کل، پتانسیل ارزش اینترنت اشیا در جدول زیر ارائه می شود:

طبق برآوردهای Vodafone ، ۸۹ درصد از سرمایه گذاران اینترنت اشیا، بودجه خود را نسبت به سال قبل افزایش داده اند. ۷۶ درصد از کسب و کارها نیز یکی از کلیدهای موفقیت آتی خود را فناوری اینترنت اشیا می دانند و ۲۴ درصد از بودجه ی IT خود را به اینترنت اشیا اختصاص داده اند بطوریکه نحوه تقسیم بندی این بودجه در سایر بخش ها درحوزه خدمات ابر و میزبان ۲۳ درصد، فرایندهای تحلیل داده ۲۲ درصد و تحرک پذیری ۲۳ درصد می باشد.
دولتها بیشتر از هر چیزی روی افزایش بهرهوری، کاهش هزینههای جاری و بهبود کیفیت زندگی شهروندی تمرکز کردهاند. تحلیلگران و کارشناسان معتقدند دولتها در آیندهای نه چندان دور، دومین استفادهکنندگان و پذیرندگان اکوسیستمهای اینترنت اشیا خواهند بود.
پیش بینی میشود تعداد ابزارهای مبتنی بر اینترنت اشیاء استفاده شده در بخش دولتی تا سال ۲۰۲۰ به ۷.۷ میلیارد دستگاه برسد. میزان سرمایهگذاری دولتها در صنعت اینترنت اشیا در فاصله سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ برابر با ۱.۲ تریلیون دلار است که این مقدار منجر به بازگشت سرمایه ۷.۴ تریلیون دلاری در همین دوره زمانی خواهد شد. کاربران و افراد عادی مصرفکننده عقبتر از بخشهای تجاری و دولتی در جایگاه بعدی در استفاده از اینترنت اشیا قرار دارند. همچنین میزان سرمایهگذاری کاربران در صنعت اینترنت اشیا در سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ برابر با ۹۰۰ میلیارد دلار می باشد.