به عنوان بخشی از پژوهش انجام شده توسط Accenture و World Economic Forum، از کاربران، تأمینکنندگان خدمات ابری، محققین و تصمیمگیران و سیاستگذاران درخواست شد تا نظرات خود را در رابطه با اقدامات احتمالی جهت تسریع و تسهیل فرآیند توسعه پذیرش رایانش ابری بیان کنند. به عنوان جمعبندی از پیشنهادات ارائه شده میتوان اشاره داشت:
- برقراری شفافیت در محل ذخیرهسازی و قرارگرفتن دادهها، عملکرد تأمینکنندگان و روشهای جهت تسهیل مدیریت نرمافزارهای کاربردی
- ایجاد توافقنامههای سطح خدمات بسیار دقیق، مؤثر و تعریف شده
- تسهیل فرآیند تغییر تأمینکنندگان و انتخاب تأمینکنندگان بسته به نیاز مشتریان از طریق تأسیس استانداردهایی در قالب مقیاس، برای مشخص نمودن کیفیت import و export خدمات دادهای، مشخص نمودن واسط های موجود به خدمات ابری و حداقل نیازمندیهای خدمات (به همین ترتیب اولویت)
یکی از نواحی که در این پژوهش توسط شرکتکنندگان، بسیار مورد توجه قرار گرفت بحث آموزش به کاربران، کسب و کارها و دولتها در رابطه با مزایای دریافت خدمات اطلاعاتی بر بستر ابر بجای استفاده از کامپیوترها یا دستگاههای شخصی میباشد. از طرفی ایجاد یک آرایهشناسی مورد توافق برای خدمات ابری نیز میتواند در کاهش سردرگمی کاربران و مصرفکنندگان مؤثر واقع شود. جمعآوری و انتشار مطالعات موردی از شرکتهایی که از طریق فناوری ابری، نوآوری را ارتقا بخشیده، درآمد خود را افزایش داده، زمان چرخه توسعه محصولات را کاهش داده و دیگر مزایای کیفی و کمی را کسب کردهاند، میتواند از طرف دیگر منجر به تسریع هزینهها و زمان پذیرش این فناوری شود. در شکل زیر اقدامات پیشنهادی برای تأمینکنندگان خدمات ابری به منظور تسهیل پذیرش ابر از دید کاربران و همچنین محققین دانشگاهی و غیره ارائه شده است.
علاوه بر این، تأمینکنندگان خدمات ابری میتوانند هراس کاربران و ذینفعان حاضر در اکوسیستم در زمینهی امنیت، حریم خصوصی و به اصطلاح Vendor lock-in را با ارائهی رویکردهای مشخص برای حل این مسائل و ارائهی مثالهای کاربردی از شرکتهایی که از خدمات ابری آنها بصورت موفقیتآمیز استفاده میکنند، برطرف نمایند.
به منظور کاهش استرس در رابطه با Vendor lock-in نیز، شرکتکنندگان در این پژوهش بیان داشتند که صنعت فناوری اطلاعات میبایست جریان داده و import یا export آن از یک تأمینکننده به تأمینکنندهی دیگر را تسهیل نماید. همچنین ایجاد شفافیت در زمینههایی همچون محل نگهداری دادههای کاربران و نحوه مدیریت و رعایت مباحث امنیتی و همچنین تضمین سطوح خدمات مشخصی برای آنها، میتواند در پذیرش هرچه بهتر و سریعتر این فناوری کمک نماید. همچنین نگرانیهای ناشی از این امر وجود دارد که با گرایش به فناوریهای ابری ذخیره و نگهداری دادههای عظیم از بسیاری از شرکتها در مراکز دادههایی صورت میپذیرد که به هر جهت تعداد محدودی دارد و این در حالی است که در گذشته هر شرکتی برای خود تجهیزات و سرورهایی داشته و آنها را محل مورد نظر خود نگهداری میکرده است. برای حل این معضل، میتوان توافقاتی به گسترهی کل صنعت تنظیم نمود تا در صورت بروز اشکال در یکی از تأمینکنندگان خدمات ابری، دیگر فعالین این حوزه به کمک آمده و در حل بحران و مدیریت آن شرکت کنند. دولتها نیز سهم بسزایی در تسهیل و تسریع فرآیند پذیرش خدمات ابری دارند. سیاستگذاران، دولتها و قانونگذاران میتوانند دسترسی بهتر و آزادتری را به دادههای ملی همچون دادههای اقتصادی، کشاورزی ودیگر زمینهها فراهم کنند.

رویکردهای متفاوتی میبایست برای تسهیل و تسریع فرآیند پذیرش ابر در نظر گرفته شود. سرمایهگذاریهای عمده در زمینهی زیرساخت ارتباطی و فناوری اطلاعاتی مورد نیاز است تا دسترسی به مراکز داده عمده و اصلی را فراهم نماید. ایجاد یک کارگروه مشترک جهانی بین دولتها برای اشتراک داده و همچین نرمافزارهای کاربردی توسعه داده شده می تواند بسیار ارزشمند باشد. همچنین تلاشهایی میبایست در حوزه امنیت اینترنت، به ویژه توانایی ایزولهسازی سریع منابع تهدید صورت پذیرد که البته بحث فرهنگسازی و آموزش در این مسیر میتواند نقش عمده ای را ایفا نماید.
تهیه کننده :
برخورداری - 1396