در فرایند مشاوره باز 1، ذینفعان اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی مجدداً به اهمیت اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی به عنوان یک سکوی کلیدی برای امور شبکه سازی و مشارکت در توسعه فراگیر و اجتماعات اطلاعات توسعه گرا و دانش تاکید داشتند. ذینفعان این فروم را بعنوان فرصتی برای بازیگران در عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات میدانند تا ویترین نوآوری تکنولوژی و مباحث خودشان را عرضه کرده تا بدینوسیله نظرات و چالشها در تقویت پیاده سازی خطوط اقدام اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی و اهداف توسعه پایدار را به اشتراک بگذارند. بسیاری از ذینفعان فروم اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی را بعنوان سکویی برای انتخاب بهترین شیوهها میدانند که میتواند بصورت بلقوه به همکاری و مشارکت بزرگتری بین ذینفعان جهانی منجر شود.
بطور خاص، تلاش برای حل نیازهای کشورهای در حال توسعه با تأثیر بیشتر فناوری اطلاعات و ارتباطات منجر به پیشرفت زندگی فراگیری جهان دیجیتال خواهد شد که سرانجام با این روش اهداف توسعه پایدار محقق میشود. برنامه توسعه پایدار برای 2030، بر این نکته تاکید دارد که فرایند اجلاس سالانه جامعه اطلاعات باید همچنان بصورت چند ذینفعی ادامه پیدا کرده و بر روی فناوری اطلاعات و ارتباطات بصورت قابل دسترس به اشتراک گذاری اطلاعات و همچنین تشخیص مراحل بعدی، مباحث خود را تقویت کرده و مشارکت را ترویج دهد.
ماتریس اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی اهداف توسعه پایدار به عنوان یک ابزار موفق برای نشان دادن ارتباط بین هر یک از خطوط اقدام اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی و اهداف توسعه پایدار است که مبنای منطقی برای هر یک را نشان میدهد و قابل ستایش است.
مشارکت جوانان در مجمع اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی 2019 نیز برجسته شده است. ورود جوانان به انجمن اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی، اهداف حیاتی در مسیر توسعه پایدار در جامعه اطلاعاتی آینده دارد. توانمند سازی نمایندگان جوان به عنوان یک بعد مهم به لحاظ حضور بیشتر آنها در اینترنت و نقش بالقوه و پویا آنها در ایجاد راه حلهای نوآورانه مبتنی بر فناوری است. مشارکت کنندگان از انجمن برای برنامههای جوانان در حوزه فناوری اطلاعات وارتباطات سپاسگزاری کردندکه به جوانان اجازه میدهد تا آرمانها و ایدههایشان شنیده شده و آنها را به اشتراک بگذارند. برنامههایی مانند هکاتون، کارگاههای جوانان، کافه دانش، گفتگو میان کارشناسان و نمایندگان جوان، به طور مثبت پاسخ داده شده و باید تقویت شوند.
موضوعات مهم مطرح شده توسط چندین ذینفع، حذف شکاف دیجیتالی، امنیت سایبری، اخلاق و همچنین فناوریهای جدید مانند هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء، بلاکچین، 5G و تکنولوژی هواپیمای بدون سرنشین بود. مسائل دیگری مانند انقلاب صنعتی چهارم، تحول دیجیتال، برنامههای کاربردی فناوری اطلاعات و ارتباطات مانند سلامت، آموزش الکترونیکی، فناوری اطلاعات و ارتباطات و ورزش و بسیاری دیگر نیز برای دستور کار مجمع اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی 2019 مطرح شد.
از وجود امکانات مشارکت از راه دور در اجلاس، به طور قابل ملاحظهای توسط ذینفعان قدردانی شد که نشان دهنده جامع بودن این اجلاس برای عموم است. نیاز به ارتقاء این مؤلفه برای جمع آوری دیدگاههای بیشتر برای برنامه ریزیهای مجمع و زمانی که انجمن در حال انجام است، وجود دارد.
علاوه بر این، پیشنهادی برای ایجاد یک سکو آنلاین مطرح شد که در آن شرکت کنندگان میتوانند ایدهها را به اشتراک گذاشته، با هم در تماس بوده و پس از انجمن نیز با هم در ارتباط باشند. این سکو باید پروفایلهای آنلاین از سازمانهای ذکر شده را با تخصص خود داشته باشد و برای برقراری ارتباط بین سازمانها و شروع پروژههای جدید اقدام نماید.
در اجلاس 2019، شمار بیشتری از مشارکتها در بخش خصوصی بدلیل افزایش علاقه مندی ها به استارت آپ ها انجام شده است. پیشنهادهایی برای مجمع اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی 2019 جهت افزایش مشارکت بخش خصوصی (شرکتها، اقتصادهای کوچک و متوسط و استارت آپ ها) به شیوهای مفصلتر پیشنهاد شد. تنها زمانی میتوان به نوآوری و پیشرفت در راستای اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد، نائل شد که در جامعه بطور گسترده در یک شیوه متعادل بکاربرده شود.
انجمن اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی قدرت و موفقیت خود را از طریق مشارکت طیف گستردهای از ذینفعان-چندگانه را که به نفوذ فناوریهای اطلاعاتی و ارتباطاتی برای تحقق اهداف توسعه پایدار کمک میکنند، ادامه میدهد، به همین دلیل، خواستار تقویت تلاشها از طریق ارتقاء فعالیتها و نتایج اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی در تمامی شش زبان رسمی سازمان ملل شد.
مشارکت کنندگان، همچنین از اهمیت اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی برای تجزیه و تحلیل اجرای خطوط عمل اجلاس سالانه جامعه اطلاعاتی برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار، سخن گفتند.
تهیه کننده : خیابانی
پی نوشت:
1- Open Consultation Process (OCP)