تهیه کننده : باغبان اورندی ( معاونت راهبری فنی)
فناوری اینترنت اشیا در کشور آلمان
بخش صنعت در کشور آلمان سریعتر از سایر بخشها به پذیرش فناوری اینترنت اشیا و سرمایهگذاری در حوزههای تأثیرگذار آن پرداخته است. صنایع تولیدی، خودروسازی، خردهفروشی و اتوماسیون سازی ساختمانها از جمله بخشهای پیشرو در پذیرش IoT به حساب میآیند. دولت آلمان برنامههایی را برای ایجاد و توسعه شهر هوشمند در نظر دارد که چالشهایی نظیر کمبود بودجه، نیروی انسانی و زیرساختهای ارتباطی از جمله موانع پیشرفت در این زمینه هستند.
راهکارها
رویکرد مشارکتی برای توسعه زیرساختها
چهل و شش درصد از اقتصاد آلمان هنوز تأثیر دیجیتالی شدن را ندیده است و دلیل عمده این امر آن است که ارتباطات پهنای باند یک مسئله زیرساختی در آلمان است. آلمان یکی از پنج اقتصاد برتر جهان است، اما رتبه 28ام اتصال پهنای باند را دارد. با توجه به فناوریهای دیجیتال و IoT ، دولت فدرال بر توسعهی زیرساختهای خود متمرکز است درحالیکه ایالتها و مقامات محلی فناوریهای دیجیتالی خود را ساختهاند و از دولت فدرال انتظار دارند که موانع مقرراتی/نظارتی را رفع کرده و "دولت دیجیتال" را ایجاد نماید.
ایجاد توافق عمومی از طریق مدل مرجع
"پلتفرم صنعت 4.0 " با هدایت وزارتخانههای دولتی و ذینفعان بازار، استانداردها و خدماتی را برای کمک به شرکتهای آلمانی در جهت ارتقای توانمندیهای صنعت 4.0 توسعه داده است که شامل مجموعهای از خدمات و یک نقشهی در حال ارتقا است که بیش از 500 پروژهی شرکتها را که از فناوری صنعت 4.0 استفاده میکنند، نمایش میدهد. البته شاید بتوان گفت که تأثیرگذارترین قسمت این پلتفرم، مدل مرجع RAMI 4.0 است که به نیاز همکاری میان دستگاهها پاسخ میدهد. RAMI 4.0 قانون نیست بلکه مرجعی برای ارتقای فناوریهای هماهنگ است که بتوانند به راحتی در کنار هم کار کنند.
افزایش سواد دیجیتال
گروههایی از جمله Fraunhofer Fokus بر روی آموزش و ارتباطات نظیر توضیح فناوریها به دولت، مرور چارچوبها/مقررات و توضیح پیامدها به دولت متمرکز هستند.
بهکارگیری دادهی باز
در حال حاضر، مالکیت داده بسیار پراکنده است و هیچ مدل تجاری برای کسب درآمد از داده وجود ندارد. در نتیجه اپلیکیشنهای شهر هوشمند روی داده باز و شفافیت متمرکز هستند. در این راستا دولت آلمان "برنامه اقدامات ملی برای اجرای open Data" را در دستور کار خود قرار داده است.